31 Ekim 2013 Perşembe

Dut Şuruplu Bebek Keki


Geçen gün çarşıdan nar eksişi aldığımız yerdeki amca Doruk'u görünce illa dut şurubu al çocuğa mutlaka içir bir kaşık diye tutturdu.Daha önceden faydalarını biliyordum hatta bir ahbabımız Doruk için vermişti geçen yıl.Ama bizimki içmez öyle şeyler.Ben de bugün kek yapmaya niyetlenince aklıma bu şurup geldi.Tadı da gerçekten güzel olmuş.Şurupta şeker var mı bilemiyorum satıcı şekersiz diye sattı bize ben onun yalancısıyım :)


 MALZEMELER
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ev yoğurdu
1/2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı tam buğday unu
3/4 çay bardağı dut şurubu
1 çay bardağı ceviz ( Bebeğiniz nasıl yediğine bağlı un yada tane halinde)
2 çorba kaşığı kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

YAPILIŞI : Tüm malzemeleri mikserle çırpıyoruz.160 derece fırında yaklaşık yarım saatte pişiyor.Bu tarifle muffin kalıplarından 11 adet çıktı.İster tarifi yarı yarıya uygularsınız,ister benim gibi kalanı buzluğa atarsınız.Buzlukta hazır olunca çok pratik oluyor.

Karadut nelere faydalıdır? : Karadut meyvesinin içeriğinde çok güçlü antioksidanlar bulunmaktadır.Bu güçlü antioksidanlar vücudumuzdaki serbest radikalleri etkisiz hale getirmek suretiyle bağışıklık sistemimizi güçlendirir.İçeriğinde bulunan flavonoidler nedeniyle ise kalbimizi korur aynı zamanda da yaşlanmamızı geciktiren etkisi vardır.Karadut bitkisi böceklenmeyen tek organik bitki çeşididir. İçeriğinde Betakaroten bulunur.
Halsizliği, aşırı yorgunluğu giderir.Ağız ve boğaz enfeksiyonlarına tavsiye edilir.Kanı temizler anemi hastalarına tavsiye edilir.Kan basıncını düşürür.Sindirim sistemi kronik hastalığına faydalı.Mide salgılarını arttırır.Sindirimi sistemini düzenler.Saçların ve dişlerin güçlenmesini sağlar.Kronik gastrit ve hepatit tedavisinde kullanılabilir.Uykusuzluğa iyi gelir
Karadut şurubu ile ilgili bilgiler buradan alıntıdır.

4 yorum:

  1. Acayip besleyici ve faydali bir tarif ve bilgi olmus ellerine saglik yiyenlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Dut şurubunu ağız yaralarında kullanıyoruz, faydasını görüyoruz. tavsiye için teşekkürler. afiyet olsun

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...